sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Muksuille kolme välipalaa banaanista

Välipalakeittiön kulmakivi.

Ruokakuntamme muonitus perustuu yleensä kolmeen periaatteeseen: helppous, nopeus, yksinkertaisuus. Helppous, koska laiskuus ja mielenkiinnon puute kokkailuun. Nopeus, koska aina on jotain mielekkäämpää tekemistä kuin seistä keittiössä. Yksinkertaisuus, koska skidit syövät mieluiten simppeliä purtavaa mallia makarooni, jauheliha, kurkku, porkkana - ja mikään ei saa koskea lautasella toisiinsa, kastikkeet ja kiusaukset voi unohtaa heti alkuunsa.

Hedelmäkoristamme löytyy aina banaaneja, koska ne ovat helppoja välipaloja kiireisinä päivinä. Itse tykkään syödä banaanini suht raakoina (sellaisina vielä ihanasti aavistuksen vihertävinä, mutta koriin jää usein kypsempiä banskuja terttukaupalla odottamaan muita syöjiä. Jos perusmalli ”kuori-ja-nauti” alkaa tökkiä, testaa lasten kanssa esimerkiksi näitä meidän kotikeittiön huimia banaanivälipaloja:

Sopivan kypsä banaani: Tee jääbanaaneja!
Leikkaa kuorittu bansku puoliksi. Työnnä muovinen pilli kumpaankin puolikkaaseen ”tikuksi”. Laita banaani”tikkarit” pakastimeen. Muksuille ihana jätskin korvike lämpimänä päivänä.

Vähän tummunut banaani: Tee smoothie! Pari banskua on sopiva smoothiepohja. Laita lisäksi esim. luonnonjugurttia, löräys mehukeittoa, marjoja ja vaikkapa avokado. Päärynä ja kiivikin ovat kivoja. Surauta blenderillä smoothieksi ja tarjoile korkeasta lasista pillin kera. Toimii.

Tummanruskea ällö banaani: Tee banaanilettuja!
Muussaa löllöbanskut haarukalla lautasella. Riko joukkoon pari kananmunaa ja sekoita mössöksi. Nostele kuumalle pannulle mössöä pieniksi ”letuiksi” ja paista kypsiksi. Näihin voi laittaa myös kaurahiutaleita ja hunajaa joukkoon, mutta toimivat simppeleimmillään ilmankin. Toimii pienestä sormiruokailijasta isoonkin herkkusuuhun! Tarjoile sellaisenaan tai esim. vaniljarahkan kanssa.

Ja eikun syömään! Onko muilla hyviä banaanivälipalatipsejä?

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!