tiistai 23. toukokuuta 2017

Arki pyörii, kun ei itse tee kaikkea

Kauppa"reissu" hoidettu!

Meille on vakiintunut lapsiperhearjen sujuvoittamiseen jos jonkinlaista säännöllistä rimanalitusta rutiinia ja jokapäiväisen elämän helpottajaa. Ruuhkavuosien myllytyksessä kannattaa mielestäni oman budjettinsa rajoissa ulkoistaa kaikki, mitä voi. Vapautuneen ajan voi sitten käyttää lasten kanssa, omaan hyvinvointiinsa, parisuhteeseen ja ystäviin. Onko parempaa investointia? (Kuin elämä!)

Ensinnäkin ruokaostokset. Tytyn syntymästä lähtien olemme tilanneet n. kerran viikossa isot kauppaostokset kotiinkuljetettuina Citymarketista. Palvelu on muokkautunut vuosien varrella erillisestä verkkokaupasta lähi-Citymarketin omaan palveluun ja kuljetusmaksu on vaihdellut ilmaisesta nykyiseen 9,90eur kertakustannukseen. Muutoksista huolimatta olemme jatkaneet palvelun käyttöä viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen - niiiiiin kätevää on saada ruuat ja muuat päivittäistarvikkeet wc-papereista pesuaineisiin, vaippoihin ja hiuslakkoihin suoraan kotiovelle. Suosittelen lämpimästi.

Ruokaa kotiimme kantavat myös Foodora ja Wolt. Kaikille jumalille kiitos näistä palveluista! Pizzan ja einesten mussuttaminen on ainakin vähentynyt, kun saatavilla on samalla rahalla parempaakin mättöä. Meitä espoolaisia on hemmoteltu nyt jo toista kuukautta ilmaisilla kotiinkuljetuksilla, kun kilpailevat palveluntarjoajat ottavat mittaa toisistaan asiakkaiden haalimiseksi. On ihan ”muutama” kerta tilattu ruokaa etenkin nyt Tredjen synnyttyä ja uusien rutiinien hakiessa uomiaan.

Sitten viikkosiivous ostettuna. Tai oikeastaan jokatoinenviikkosiivous. Kodissamme on käynyt siivooja jo vuosia, oikeastaan siitä lähtien kun molemmat pääsimme säännöllisiin palkkatuloihin kiinni ja opettelimme hyödyntämään kotitalousvähennykset. Olemme käyttäneet pariakin eri siivousfirmaa, ja viimeisin löytö on yhden-naisen-yritys, jota emme millään haluaisi vaihtaa pois. Myös ikkunanpesut olen ulkoistanut, sen homman hoiti tänä keväänä Freska. Jälki oli aivan priimaa ja hyvittivät ”käyttämättä jääneen” pesuajan suoraan takaisin tilille. Twelve points!

Taukoa ostosiivouksista on ollut budjettisyistä aina hoitovapaiden aikana. Nyt siivous tulee jatkumaan kesäkuun loppuun asti, jonka jälkeen täytyy opetella itse uudet rutiinit rikkaimurointia ja jatkuvaa pöytien pyyhkimistä ja tavaroiden keräilyä kattavamman siivouksen mahduttamiseksi vauva-arkeen. Can’t wait.

On meillä toki muitakin rutiineja, kuin ne mitä saa rahalla. Esim. hampaiden pesut. 😆 Entäs teillä?

- Suzie Q


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!