perjantai 19. toukokuuta 2017

Kolmevuotiaan kaverisynttärit

Kaverisynttäreiden muonitus. Plus jätskiä.
Tyty täytti eilen 3 vuotta. Toukokuun 2014 jälkeen maailman suloisimmasta tyttövauvasta (suloisuusaste sai kyllä nyttemmin pikkusiskosta kilpailijan) on kasvanut hurmaava, aurinkoinen, vahvatahtoinen ja herkkä pikkutyttö. Prinsessavaihe on enemmän kuin vahvasti päällä: parasta on kaikki pinkki ja kimmeltävä, prinsessat ja kuningattaret, My Little Ponyt ja Frozen. Tuore isosisko on kirpaisevan herkkä lukemaan toisten tunnetiloja ja mukautumaan vaihteleviin olosuhteisiin.

Päätimme lunastaa lupauksemme Tytyn innolla odottamista kaverisynttäreistä Tredjen syntymästä huolimatta. Noudatimme joskus kuulemaamme nyrkkisääntöä, että sopiva määrä pikkulapsen synttärivieraita on lapsen oma ikä. Vieraita oli siis Tytyn itsensä valitsemat kolme tärkeää henkilöä: parhaat päiväkotikaverit L ja A sekä isoveli Heppu.

Minä levitin kertakäyttöisen muoviliinan pöydälle, Heppu kattoi kaikille pahviset prinsessa-astiat muumipilleineen ja kimpassa Miehen kanssa pilkoimme tarjolle kasviksia, hedelmiä, popcornia, nakkeja ja karjalanpiirakoita. Juhlan aikana vedin lapsille pienen aarteenetsinnän vihjeineen, Mies tarjoili "jätskibaarista" jäätelöannokset ja lopuksi tanssittiin parin satusopasen verran "diskossa". Helppoa kuin heinänteko. (Onko se helppoa?)

Kolmevuotiaiden tyttöjen ystävyys on liikuttavaa seurattavaa: lopuksi vaihdettiin spontaaneja halauksia ja Tyty julisti, että "olette parhaimmat ystäväni". Vanhemmat hakivat puolentoistatunnin juhlimisen jälkeen pikkuiset vieraat, jotka puristivat onnellisina käsissään lakupötköä ja tikkaria, jotka aarteenetsinnän tuloksena löytyivät yläkerrasta teltasta.

Millaisia kaverisynttäreitä olette itse järjestäneet? Keep it simple, sanoisin. Vielä ei ole kiire Hop Lop -synttäreille.

- Suzie Q


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!