keskiviikko 16. elokuuta 2017

Yäk, en syö!

 Ja eikun syömään!

Hesarissa oli joitakin viikkoja sitten sympaattinen juttu perheestä, jossa lapset ovat ruuan suhteen niin valikoivia, etteivät suostu syömään juurikaan muuta kuin einesmakaronilaatikkoa. Hehee, kuulostaa tutulta, sillä Tyty on syönyt koko kesän lähinnä... einesmakaronilaatikkoa!

Heppu ja Tyty nirsoilevat tällä hetkellä ruuasta 3- ja 4-vuotiaiden täydellä pieteetillä. Tyty söisi makaronilaatikon lisäksi vain leipää, näkkäriä, vesimelonia, lihapullia. Joskus kurkkua ja porkkanatikkuja. Ja keitetty kananmuna voi mennä joskus.

Heppu mättäisi rajattomasti proteiinia, mutta ei yhtään kasviksia. Joskus tuurilla voi mennä pari kirsikkatomaattia, vähän avocadoa tai maissia. Kaikenlaiset välipala-asiat jugurteista rahkoihin, muroihin ym kyllä uppoavat kumpaankin muksuun. Ja kumpikin mättäisi herkkuja ja roskaruokaa kuten ranskalaisia perunoita niin paljon kuin napa vetää.

Jatkuva ruuanlaitto on mielestäni yksi puuduttavimpia käytännön hommia lapsiperhearjessa. En oikeastaan pidä kokkaamisesta - tulisin mieluusti aina valmiiseen pöytään kulkematta kyökkiruudun kautta. Etsinkin jatkuvasti tapoja sujuvoittaa ruokarallia: ruokaostokset kotiintoimitettuna, einesten hyödyntäminen, isojen keittosatsien kokkaaminen kerralla ja nyt viimeisimpänä kokeiluna hedelmien ja kasvisten pilkkominen massaurakkana kippoihin jääkaappiin. Valmiit ateriakassit on meillä vielä kokeilematta, sillä jo pelkkä  ajatus uusien reseptien lukemisesta saa väsähtämään.

Varmimmat valinnat meidän ruokapöytään ovat spagetti ja jauhelihakastike, pasta ja lihapullat, lohta ja riisiä. Jauhelihapizza maistuu kaikille. Nakkeja ja perunaa, ehkä. Ja kalapuikot! Onhan tässä sittenkin menuuta kerrakseen. Olen nyt ylisuorittavana innokkaana mammalomalaisena alkanut jopa muistaessani tsekata päiväkodin ruokalistoja kaupungin nettisivuilta, etteivät armaat palleroiseni (puhun siis lapsistani) joudu syömään kotona samaa bolognesea kuin samana päivänä lounaaksi päiväkodissa. Aika nextin levelin ruokahuoltoa, eikö?

Heppu on jo niin kyllästynyt makaronilaatikkoon, että hän ilmoitti olevansa sille allerginen. "Allergia" kyllä katosi pariksi päiväksi Viron makaronilaatikottoman lomareissun jälkeen, mutta tänään "oireet" olivat ilmeisesti äityneet jälleen pahoiksi. Tytylle kyllä maistui. Mmmmm, makaronilaatikkoa.

Mitä teillä syödään?

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!