maanantai 12. kesäkuuta 2017

Vauva 1kk - miten meillä menee?


Tredje on tänään yhden kuukauden vanha. Vauva on rauhallinen, perustyytyväinen ja kertakaikkisen ihana. Viimeisen viikon aikana tytön katse on alkanut terävöityä ja hän löytää ja säilyttää napakan katsekontaktin. Höysteeksi neiti on heittänyt jo useamman aidon hymyn, joiden voimasta ainakin Mies on jo aivan sulaa vahaa. Kyllä nuo tyttäret osaa.

Vuorokausirytmi vauvalla on ollut lähes ensipäivistä asti kuosissa. Yöllä nukutaan, maitotankkaushetkiä lukuunottamatta. Yösyöttöjä kertyy pari-kolme per yö. Paino on lähtenyt ensiviikkojen takapakin jälkeen nousuun, ja nyt viime viikot ollaan pärjäilty pelkällä rintamaidolla. Minulle tämä on kahden aiemman imetyspettymyksen jälkeen ollut valtavan iso asia - vauvalle itselleen on varmasti ykshailee, millä mölöllä hän kasvaa.

Päivät kuluvat edelleen pääsääntöisesti rinnalla, sylissä köllien ja torkkuen ja välillä pidempien unien merkeissä. Paljon kanniskelua ympäriinsä ja välillä pötköttelyä lattialla. Seurusteluhetket ovat päivä päivältä aavistuksen pidempiä ja skarpimpia. Tredjen suosikkijuttuja ovat tällä hetkellä äidin syli, isin olkapää, hoitotasolla pötköttely ikkunasta sivulle ulos katsellen ja isosiskon kanssa "suukottelu".

Toukokuun tähtösen elämän alku on ihan mallillaan. Äidilläkään ei valittamista 😊

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!