lauantai 9. syyskuuta 2017

Jos olisikin tullut kolmoset

Creepy?

Meille kulkeutui tällä viikolla mummolasta kotiin kaksi nukkea: Oskari ja Emma. Pallopäät jäivät kahdeksi yöksi meille ”yökylään”, mistä Heppu ja Tyty olivat aivan tohkeissaan. Lapset petasivat Oskarille nukkumapaikan Hepun sänkyyn ja Emmalle roudattiin pahvilaatikko punkaksi Tytyn sängyn viereen.

Oskarin ja Emman yökyläpussukasta löytyi röykkiöittäin vaatteita. Vain Heppu ja Tyty tietävät, mikä on kenenkin, mikä on unipipo ja mikä vaippa, minkä kesämekon Oskari laittaa villapukunsa alle ja käytetäänkö Emmalla jarrullisia vai jarruttomia sukkia. Mutta eipä lasten hienomotoriikka, kärsivällisyydestä puhumattakaan, vielä riitä näiden nukkejen pukemiseen. Joten tässä on Miehellä meillä vanhemmilla ollut pientä ekstra-aamu- ja iltapuhdetta. 

Aamulla lähtö viivästyi, koska Oskarin ulkovaatteita (?) ei saatu tarpeeksi ripeästi päälle. Illalla ei päästy nukkumaan ennen kuin Emman yövaippa (!!) oli asianmukaisesti kiinnitetty yöpikkareiden ja yöpuvun alle. Oskari ei käytä vaippaa. Kai.

Tämä parin vuorokauden viiden lapsen hoidon simulaatio onkin nyt ajanut Miehen ja minut uupumuksen partaalle. Taivas varjele, jos näitä olisi viisi. Toisaalta, nyt omien oikeiden lasten (3 kpl) iltatoimet tuntuvat taas kevyeltä nakilta, kun ei tarvitse operoida kahden lisämukelon vaaterumbaa.

Mies sen sanoi. ”Ajattele, jos Tredjen sijaan olisikin tullut kolmoset.” Kiitollisuus oli eilen aamulla suuri, kun Oskari ja Emma palautuivat muskarireissun yhteydessä takaisin mummolaan.

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!