keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Toppavaatteet hankittuna heinäkuussa

Kauppojen kesäalet ovat käynnissä.
Viime syksynä taputin itseäni isosti selkään sen johdosta, että olin kesällä ostanut Hepulle ja Tytylle alennusmyynneistä toppahaalarit ja -housut valmiiksi seuraavaa talvea varten. Nyt päätin olla vähintään yhtä skarppi ja käytin yhden sateisen päivän luuri tiukasti kädessä meille sopivimpia tarjouksia nettikaupoista metsästäen. 

Heppu ja Tyty eivät onneksi enää kasva yhtä vaatekokoa joka kvartaalissa, vaan tahti on hiukan rauhoittunut. Viime syksynä aavistuksen isoina hankitut haalarit palvelivat vielä keväälläkin, ja aion hiukan nafteina mahduttaa ne lapsille vielä tämän seuravan syyskaudenkin ajan. Tulevaksi talveksi ja kevääksi kaapit kuitenkin ammottavat tyhjyyttään - viime vuotiset talvivarusteet eivät suurimmaksi osaksi tule mahtumaan yhä lähes kymmenen sentin vuositahdilla venyville lapsille.

Ja nyt on kuulkaas postipojalla kannettavaa! Ostin Hepulle ja Tytylle molemmille uudet talvikengät ja toppahaalarit, kevääksi jemmaan välikausihaalarit, -takit ja -kengät sekä kevyemmät lenkkarit ja kurahousut. Lisäksi fleeceä välikerrastoksi ja muutamia toppa- ja kurahanskoja. Tredjelle minulla on ostettuna jemmaan jo syys- ja talvikamppeita ja nyt ostin vielä kevääksi söpön haalarin ja ensikengät. Hullu ajatus, että kevääseen mennessä tyyppi on jo yli 80-senttinen ja tarvitsee kengät! 

Tiedän, että näin varhainen ennakointi vaikuttaa överiltä. Mutta: ostamalla ulkovaatteet -40-50% alennusmyynneistä säästää todella pitkän pennin, kun kasvuikäisiä vaatetettavia on useampia. Nyt kesälomalla näitä on aikaa metsästää (eikä siihen mennyt kuin yksi päivä). Nyt on vielä rahaa säästössä paremmin kuin syksyllä tulee olemaan. Mielenrauha on taattu sen johdosta, että kamppeet on hankittu, eikä tähän ulkoiluvarusteluasiaan tarvitse perheessämme palata ennen ensi kesää.

Mistä sitten tiedän, millainen haalari tai kenkä on kiva ensi talvena? Entä jos hankittu takki ei miellytäkään enää keväällä? Se "riski" on mielestäni vain otettava, jos lasten ulkovaatevarustelu-urakasta meinaa selvitä jossain määrin järkevästi ja taloudellisesti. Minua ei haittaa, että mallit ja kuosit ovat viimevuotisia - saahan ne tulevan kauden uutuuskuositkin sitten taas aleista seuraavalle vuodelle käyttöön 😉.

Ainoa oikea hankaluus hommassa on kengänkokojen arviointi. Harmittaa isosti, jos talvikengät ovatkin helmikuuhun mennessä pienet tai jos ensi kevään välikausikengät ovatkin sopivat vasta seuraavana syksynä. Kenkienkin ostaminen ennakkoon on tosin helpottunut nykyään, kun lasten jalat tuntuvat kasvavan tasaisemmin kuin ihan pieninä. 

Että antaa tulla vaan, sade, räntä ja pakkanen! Ja antaa tulla lisäsenttejä lasten jalkoihin, selkään ja käsivarsiin, kyllä näihin kamoihin mahtuu! Himovarustelijamutsin luottokorttilasku on tapissa ja kaapit kohta täynnä toppaa ja goretexia. Ou jea.

Ihana kesä, ihanat alet!

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!