torstai 6. huhtikuuta 2017

Ylisuorittajan äitiysloma

Äitiyslomalounas. Kestän.

Raskausaika on mennyt käsittämättömän nopeasti tällä kolmannella kerralla. Äitiysvapaa tuntuu tässä vaiheessa, ennen vauvan syntymää, täysin ansaitsemattomalta. Oloni arkipäivien toimettomuudesta on lähinnä syyllinen.

Kaikkeen nimittäin tottuu, myös kasvavaan vatsaan liitoskipuineen ruuhka-arjen peruspyörityksessä. Alkuvuoden tiukka työmäärä yhdistettynä päivähoitoralliin, lasten muihin kuvioihin ja satunnaiseen omaan elämään oli jo itsessään napakka paketti. Siihen päälle vielä raskauteen liittyvät kommervenkit, niin kieltämättä äitiysloma alkoi kevään koittaessa tuntua jo ihan tervetulleelta.

On hämmentävää, miksi leikkauspinnan työelämän ja äitiysvapaan välillä pitää olla niin joko-tai. Joko ollaan sata lasissa työelämässä tai sitten kokonaan pois. Työt olisi minultakin onnistuneet vielä viikkokaupalla erinomaisesti, jos olisin voinut tehdä esimerkiksi puolikasta päivää kotoa käsin. On jotenkin absurdia, että nyt seuraavien 4-6 viikon ajan voin päivätolkulla vain kaivella napaani kotisohvalla.

Ylisuorittajan to-do-lista näille vauvattomille äitiyslomaviikoille pursuileekin tekemistä. Isommat lapset ovat nyt 25h viikossa päiväkodissa, ja tuolla ajalla olisi tarkoitus hoitaa kaikenlaista taulujen kiinnityksestä uusien viherkasvien hankintaan ja ratsastuskypärän myyntiin tori.fi:ssä. Vauvan vaatteita pitäisi pyykätä, varastohuone järjestellä ja pakata pikkuhiljaa talvikamoja pois. Tietenkin nyt on välttämätöntä myös kirjoittaa sata sivua joka lapsen vauvakirjaa ja vääntää viimeisen kolmen vuoden valokuvista ifolor-kirjoja. 

Sen sijaan intoilen tätä blogia, roikun somessa, katselen telkkarista norjalaisia vuono-ohjelmia, häiriköin työelämässä olevia kavereita whatsapissa, nettishoppailen Hulluilla Päivillä ja järkkäilen lounastreffejä ystävien kanssa. Yhtenä päivänä kävin jopa joogassakin, mutta sen päälle tarvitsinkin sitten 12h yöunet palautukseksi :D

Iltapäivisin tallustelen puoli tuntia kilometrin matkaa päiväkodille ja pysähdyn siinäkin välissä bussipysäkille harjoitussupistusten välissä lepäilemään. Kaikki perustoiminnot, kuten paikasta toiseen siirtyminen, vie jo niin törkeän paljon aikaa, että ehkä tämä äitiysvapaa on ennen synnytystä tosiaan ihan tarpeellinen.

Onko muita vauvattomia mammalomalaisia ruutujen takana? Let’s unite!

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!