sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vappu lasten kanssa

Vappu jee!

Koska vappuaatto osuu sunnuntaihin, tuntuu vapun vietto jatkuvan tänä vuonna monta päivää. Ei haittaa! Meidän vappu kuluu tällä kertaa erittäin lapsiystävällisissä meiningeissä. 

Torstaina päiväkodilla oli lapsille vappunaamiaiset, jonka jälkeen päiväkodin pihapiirissä vietettiin perinteistä koko perheen vappuriehaa. Oma riehani kului lähinnä keittiön puolella hodareita paistellen, mutta pihan puolella väki näytti viihtyvän, lapset diggailivat vappupallojaan ja vanhempainyhdistyksen kassaan kilisi mukavasti täytettä. Eilen vappuriennot jatkuivat sukulaispoikiemme koululuokan vappukonsertilla, josta etenkin Heppu oli odotetusti aivan fiiliksissä.

Ja tänäänhän se vappu vasta varsinaisesti alkaa. Olemme kutsuneet ystäväperheitä kyläilemään meille kotiin grillikauden avajaisten merkeissä. Perunasalaatti on muhimassa, grillin kaasupullo uusittu ja serpentiinit ripusteltu. Itse rakastan pienten juhlien järjestämistä - minusta on parasta, kun on talo täynnä täynnä ystäviä, elämää, hyvää ruokaa ja juomaa.

Vappuaaton menu ei ole tänä vuonna kovin kummoinen - perusgrillailulla mennään. Olen pyytänyt vappuvieraitamme tuomaan nyyttärimeiningillä grilliin täytettä, ja itse huolehdin vain lisukepuolesta salaatteineen ja pottuineen koko porukalle. Jälkkäriksi kaikkien suosikki eli jätskibaari! Helposti ja toimivasti hyvää - täydellinen resepti, kun bileiden ajankohtana on emännän 40. raskausviikko.

Bileiden 1-5v. lapsikatras on laskujeni mukaan yhteensä 7 henkeä, lisäksi pari harmitonta masuvauvaa. ”Ohjelmaksi” skideille on ilmapalloja, vappupillejä ja saippukuplia. Yleistä riehumista. Kiitämme jo etukäteen yläkertamme leikkihuonetta, moitimme takapihan koleaa säätä.

Lasten vapputarjoilut:
  • Ranskalaiset uuniin, nakit grilliin. Muista ketsuppi. 
  • Kurkku- ja porkkanatikkuja. 
  • Pillimehut. Hurjimmille tilkka simaa.

Antaa tulla räntää, täällä on juhlatunnelma kohdillaan! Hyvää vappua kaikille!

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!