keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Niille tulee vauva! Selviytymispakkaus vauvaperheen lähipiirille. Osa 2: Synnytyksen hetki lähestyy.


Oppaita odotukseen, synnytykseen ja vauvanhoitoon on tunnetusti riittämiin. Vauvaperheen lähipiiri on jäänyt tähän asti kylmäksi, mutta ei hätää, tämä kolmen raskauden verran pöytälaatikkoon kasautunut postaussarja auttaa akuutisti tuohon puutteeseen. Nyt lähestytään jo kakkamaakarin syntymähetkeä!

Viimeisillä raskausviikoilla satsaa näihin: Kysy äidiltä, miten hän on voinut. Kehu, miten freesiltä hän näyttää.

Älä valista äitiä lasketun ajan lähestyessä siitä, kuinka ”se voi kuule syntyä nyt ihan minä päivänä vaan, laskettu aika on vain arvio”. No shit sherlock.

Älä taivastele tulevan synnytyksen ällöydellä. Sano mieluummin vaikka että uskot äidin pärjäävän hyvin, koska hän on sisukas tyyppi.

Kun on laskettu päivä: ignore it. Älä lähetä ”hyvää laskettua aikaa”-tyyppisiä viestejä, vaikka ne toki saattavat vaikuttaa ajatuksena kivalta muistamiselta ...not.

Älä soita / tekstaa / meilaa että ”joko?”, ”no?”, ”oletko vielä yhtenä kappaleena?". Kyllä ne ilmoittaa kun se on syntynyt, trust me. ”Joko vauva on syntynyt” – juu sehän syntyi jo 2 viikkoa sitten, ei vaan viittitty just sulle mitään ilmottaa.

Älä luojan tähden anna vinkkejä synnytyksen käynnistymiseen. Älä ehdota siivousta, seksiä ja saunaa. Älä puhu pitkien kävelylenkkien puolesta. Tuki turpasi nännien niplauksesta tai tulisen ruuan vaikutuksista. Ne on kaikki jo kokeiltu.

Jätetään nämäkin välin:
  • ”jokos synnytys lähestyy” (no kai se nyt lähestyy kun olen ollut viimeiset 9 kuukautta raskaana)
  • ”onko mitään merkkejä” (no on nyt supistellut tässä viimeiset 7 viikkoa)
  • ”kuule nauti nyt näistä viimeisistä päivistä, toivot sitten vauvan synnyttyä että saisit nämä takaisin” (sähän sen tiiät)
  • ”miten se nyt ei jo synny” – (niinpä.)
  • "ei sinne kukaan ole tähän mennessä pysyvästi jäänyt" (niin.)


Heippa!

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!