sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Autoon kolme isofix-turvaistuinta


Perheen kasvamisen myötä meille tuli ajankohtaiseksi hankkia isompi auto. Tehtyämme alustavat alkutunnustelut perheautoviidakossa päätimme, että seuraavat viitisen vuotta ajellaan rehellisesti tila-autolla. Ja oi voi, ennakkokäsitykseni tila-autoista oli karmea.

Halvemmaksi kuin uusi auto olisi tietenkin tullut vaihtaa turvaistuimet markkinoiden kapeimpiin malleihin ja mittailla senttipelillä, olisiko sitten vanhaan autoomme mahtunut vielä turvakaukalo kolmanneksi. Auton päivitys uudempaan tuli meille kuitenkin nyt sopivaan ajankohtaan, joten päätös perheautoon satsaamiseen oli luonteva, mutta kivulias etenkin kukkaron suhteen.

Emme ole juurikaan auto-orientoitunut perhe. Olemme kyllä vuosia omistaneet auton, aina sellaisen johon kulloinkin on ollut varaa ja joka on palvellut sen hetkisiä tarpeitamme. Auton merkillä tai ”statuksella” tai muulla höpöhöpöllä ei ole ollut väliä. Menopelinämme on laskujeni mukaan ollut vuosien varrella ainakin Ford, Mazda ja Nissan.

Kriteereinä auton hankintaan oli simppelisti, että takapenkille pitää mahtua kolme (alle 5-vuotiaiden lasten) turvaistuinta. Jatkokriteereinä, että niiden käytön pitää onnistua ilman tuskaista ähellystä ja hermojen menoa ja että niiden pitää mieluiten olla isofix-kiinnitteisiä. Noh, nämä viimeiset kaksi kriteeriä rajasivatkin vaihtoehdoista n. 90% pois ja jättivät jäljelle toinen toistaan traktorimaisempia tila-automalleja.

Muutamat farmariautomallit olisivat nielleet turvaistuinkiinnitteisiä kapeita turvaistuimia tarvittaessa kolme vierekkäin. Farmariauto on jostain syystä kuitenkin meille molemmille Miehen kanssa vähän punainen vaate - ne eivät vaan tunnu meidän autoilta, eikä ”farkkuun” siirtymistä oikein siksi voitu edes harkita.

Googlasin hulluna alkuvuodesta eri vaihtoehtoja ja kävimme parina viikonloppuna autokaupoissa "pyörimässä". En voi käsittää, miten kuluttaja-autokauppa oikein pyörii, kun liikkeet palvelevat arkisin klo 18 asti ja viikonloppuisin 10-15. Miten ”normaalin” työssäkäyvän lapsiperheen on tarkoitus hoitaa auton hankinta, jos eri merkkeihin ja malleihin tutustumiseen, koeajoihin ja tarjousneuvotteluihin on ainoa mahdollisuus lauantaisin, edellyttäen että perheen muut lauantaimenot perutaan useamman lauantain ajalta? Välillä myös tuntui, että olemme Suomen ainoa autoileva kohta-kolmilapsinen perhe, niin ongelmallisena automyyjät näkivät turvaistuinasian.

Tässä bongaamamme tila-automallit, joihin saa kolme isofix-kiinnitteistä turvaistuinta yhtä aikaa takapenkille:
  • Ford Galaxy
  • Ford S-Max
  • Peugeot 5008
  • Renault Grand Scenic
  • Seat Alhambra
  • Volkswagen Touran
  • Volkswagen Sharan

Uudeksi kiesiksemme valikoitui Volkswagen Touran. Siinä on kolme yhtä leveää takaistuinta, joissa jokaisessa isofix-kiinnikkeet. Se on siedettävän näköinen ollakseen tila-auto. Sen ajaminen on kevyttä ja miellyttävää - ja tämä oli todella odottamaton positiivinen yllätys! Lopullinen kauppahinta saatiin diilattua tyydyttävälle tasolle.

”Autovauvan” saapumisajaksi meille annettiin 7.5. Auto saapui nelisen viikkoa etuajassa (toisin kuin perheen ihmisvauvat…) tehtaalta Saksalta, joten sitä on testattu tositoimissa jo kuukauden päivät. Hyvin toimii!

Milläs itse ajelette? Mahtuisiko kolme turvaistuinta takapenkille?

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!