lauantai 20. toukokuuta 2017

Vauvalle nimi

Kollegani muistivat vauvaa kukilla!

Pohdimme Tredjelle nimeä läpi koko raskausajan. Ennen syntymää jäljellä oli parin kolmen nimen shortlist, mutta tuntui että halusimme nähdä uuden tulokkaan ennen hänen nimeämistään. Nyt, kun Tredjelle tuli ikää viikon verran, lukitsimme nimivalinnan ja kerroimme sen ensimmäisenä isosisaruksille. Ei tullut vastalauseita.

Moni pihtaa perinteiseen tapaan vauvan nimen julkistusta nimenantotilaisuuteen tai kastejuhlaan asti. Me olemme kertoneet Hepun ja Tytyn nimet lähipiirille jo pian syntymän jälkeen, ja samoin toimimme nyt Tredjen kanssa. Tällä kertaa tuntui erityisen tärkeältä, että Heppu ja Tyty pääsevät kutsumaan Tredjeä ”Vauvan” sijaan mahdollisimman nopeasti tytön oikealla nimellä.

Nimien makustelu on jännää puuhaa. Kumpikin pidämme melko perinteisistä suomalaisista etunimistä. Miehen korvissa moni perinteinen on kuitenkin kuulemma liian ”mummomainen”, joten se rajaa meillä martat ja helmit pois. Kumpikin karsastamme danieloja ja olivioita, puhumattakaan jenicoista ja odessoista. Kauniita nimiä, mutta ei meidän lapsille. Oma lukunsa ovat sukupuolineutraalit ”luontonimet” versosta ruskaan ja ahmaan. Ei meidän juttu.

Tuskailin parille ystävälleni nimivalinnan vaikeutta, koska karsastan tupu-hupu-ja-lupu-tyyppisiä sisarusten nimiä. Yksi ystävistäni kiteytti hyvin, että kolmannen lapsen nimeäminen tekee kahdesta edellisestäkin sarjan. Ensin on kahdella lapsella ihan erilliset oman nimensä, mutta kun niihin liittää kolmannen sisaruksen nimen, muodostuu niistä pakostikin jonkinlainen kokonaisuus.

Tarkoituksena on antaa Tredjelle nimi ”virallisesti” kasteen yhteydessä kesällä. Minulle tärkeä nimenantoon liittyvä perinne on laittaa kastepäivän sunnuntai-Hesariin ”Syntyneet”-ilmoitus. Sen tekemättä jättäminen tuntuisi ihan mahdottomalta, joten kyllä Tredjekin oman ilmoituksensa jälleen ansaitsee. 

Mikä Tredjen nimeksi siis tulee? Nimi on kaunis, ja meidän lapselle sopiva. Ihanalle tyttärelle ihana nimi 💛

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

- Suzie Q


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!