maanantai 22. toukokuuta 2017

Vastasyntyneen valokuvaus

Tredje pötkönä testivalaistuksessa.

Pari päivää synnytyssairaalasta kotiutumisen jälkeen avasimme ovemme valokuvaaja Anna Dammertille, joka tekee vauvakuvauksia pääkaupunkiseudulla. Anna on kuvannut myös Heppua ja Tytyä vastasyntyneenä, ja tästä ”perinteestämme” halusimme pitää kiinni myös nyt Tredjen kohdalla. Tredje tosin näyttää etenkin nukkuessaan aivan samalta kuin Tyty vastasyntyneenä, joten ehkä Tytyn kuvat olisivat kelvanneet myös pikkusiskon osalta... 😆

Kuvauksen päätähteä eli Tredjeä kuvattiin tietenkin joka kulmasta. Toiveidemme mukaisesti muutamaan kuvista pyydystettiin mukaan myös isosisarukset ja lisäksi kuvattiin vauvaa lyhyesti molempien vanhempien kanssa. Koko monituntisen kuvauksen ajan tunnelma oli ihanan kiireetön - pidimme useita rauhallisia imetystaukoja, Heppu ja Tyty leikkivät omia leikkejään ja söivät pariinkiin otteeseen. Lopuksi vauva uinahti tyytyväisenä lämmittimien lämmössä huovalla vuoratulle säkkituolille, jossa Anna kuvasi häntä rauhassa meidän vanhempien kahvitellessa keskenämme keittiössä.

Kuvaus ja kuvat ovat arvokkaita, niin rahallisesti kuin merkitykseltään. Vastasyntyneen ensimmäisiä päiviä ei saa koskaan takaisin, ja sen vuoksi laadukkaat ja tunnelmalliset kuvat tuntuvatkin muistoina aivan korvaamattomilta, ainakin meille. Kuvaus voi tuntua ajatuksena heti synnytyksen jälkeen liian isolta ponnistukselta (pun intended), mutta kyllä satsaus kannattaa! Vauvakuvaajan huolellinen valinta etukäteen on tärkeää, koska kotinsa ovea ei halua avata kelle tahansa, eikä myöskään hassata ainutkertaista kuvaushetkeä ja kuvabudjettia huonoon kuvaajaan.

Haluankin hehkuttaa Annaa hänen ammattitaitonsa johdosta, koska hyvää kannattaa ylistää! Anna ei pelkästään ota timanttisen hyviä kuvia, vaan tekee sen niin lempeästi, taitavasti, suorastaan huomaamattomasti, että jälleen tuntui kuin kodissamme olisi ollut jokin hyvän hengettären kaltainen perheenjäsen käymässä. Kun Annan persoona ja sosiaalinen pelisilmä on yhdistetty toimivaan kuvauskonseptiin, on asiakaskokemus ainakin meille, jo kolmatta kertaa, ollut joka euron väärti.

Toinen hyvä vauva-/lapsikuvaaja, jota voin suositella pääkaupunkiseudulla on Nina Dodd, jonka studiolla aikanaan otatimme perhekuvia Hepun kanssa vähän ennen Tytyn syntymää. Nina oli hyvin erilainen kuvausotteeltaan kuin Anna, mutta nekin kuvat onnistuivat mainiosti. Olen kuullut paljon hyviä kokemuksia, ja nähnyt upeita vauva- ja perhekuvia myös Niki Strbianin ja Laura Schneiderin ottamina. Jos harkitset vauva- tai perhekuvausta, kannattaa ehdottomasti tutustua eri kuvaajien nettiportfolioihin, niin saa vähän fiilistä siitä, minkä tyyppisissä kuvissa kukin on parhaimmillaan.

Kokemuksia vauvakuvauksista tai eri kuvaajista? Kerrothan!

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!