keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Liikkeelle kolmen lapsen kanssaKolmen alle 5-vuotiaan lapsen kanssa liikkuminen ei arjessa onnistu aina pelkällä jalkapatikalla. Tredjen syntymä laittoi meillä vakiintuneet kuviot uusiksi perheen siirtymisissä paikasta a paikkaan b.

Tyty joutui (vihdoin) luopumaan rattaissa istumisesta, sillä istuinosan tilalle vaihdettiin nyt Tredjen myötä vauvankoppa, eli istumapaikkaa Tytylle ei enää ole. Isosisko onkin siirtynyt seisomaan seisomalaudalla, joka on toiminut nyt parin kokeilukerran perusteella hänellekin hyvin. Välillä Tyty haluaa kirmata juoksuun, ja sitten jaksaa taas seistä laudalla. Toimii.

Seisomalautapaikkaa ei nyt ole enää tarjolla Hepulle, jonka osana onkin nyt kävellä silloin, kun polkupyörä ei ole matkassa. Heppu pyöräilee apupyörien kanssa jo sujuvasti, mutta tarvitsee välillä jalkakäytävien kynnysten ylittämisessä ja jyrkissä ylä- tai alamäissä vähän apua. Yhdistelmä vauva vaunuissa + yksi lapsi seisomalaudalla + yksi hasardisti pyöräilevä lapsi on kuumottava yhdistelmä yhden aikuisen handlattavaksi, mutta kaipa sekin tästä lähtee sujumaan.

Potkupyörä oli Hepulla aivan ykkönen parikin kesää, ennen kuin poika siirtyi oikeaan polkupyörään. Tytyä ei pyörähommat ole kiinnostaneet vielä ollenkaan, ei potkupyörällä eikä pikkupolkupyörällä. Pikkupyöränsä kyydissä hän kyllä istuisi työnneltävänä pitkiäkin matkoja, mutta polkemaan neiti prinsessa ei ole tähän mennessä itse ryhtynyt. Lapset on aika erilaisia.

Tälle keväälle hankimme Hepulle ja Tytylle myös potkulaudat, jotka alkuinnostuksen jälkeen lojuvat nyt etupihalla pyörätelineen vieressä. Potkulautoja on tarkoitus ottaa mukaan kesäreissuille, jolloin pyörät eivät mahdu autoon mukaan, ja uskonkin että käyttöinto kasvaa, kun vaihtoehtona on pelkkä käveleminen.

Millaisilla komboilla itse liikutte pienten lasten kanssa? Vinkkejä 3-vuotiaan Tytyn pyöräilyinnon sytyttämiseen?

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!