maanantai 26. kesäkuuta 2017

Takana 90 päivää äitiyslomaaTänään olen ollut 90 päivää äitiyslomalla, viikonloput mukaanlukien. Ylihuomenna on viimeinen työnantajani kustantama, eli palkallinen päivä tätä ”lomailua”. Sataprosenttisesti hyvinvointivaltion elättinä hoivailen tätä pientä tulevaisuuden veronmaksajaa tästä eteenpäin: vanhempainvapaata jatkuu helmikuulle asti, jonka jälkeen todennäköisesti huolehdin Tredjestä hoitovapaalla vielä kevään ajan.

Tähän astisesta äitiyslomasta ensimmäiset kuusi viikkoa kuluivat vauvattomina, jäätävistä liitoskivuista kärsiessä. Parasta noissa viikoissa oli ehdottomasti tämän blogin perustaminen ja sen parissa intoilu! Olen tosi tyytyväinen, että rykäisin blogin vauhtiin, kun siihen oli mahdollisuus. Nyt tämä palvelee minua juuri siinä parhaassa tarkoituksessaan - pienenä palasena ”omaa muuta elämää” ja muita ajatuksia kuin vaipanvaihtoa, vaikka perheaiheista kirjoitankin.

Tredje syntyi lopulta raskausviikolla 40+6, jopa hiukan ”yllätyksenä”, koska samalla viikolla neljä päivää aikaisemmin neuvolalääkäri oli ylimääräisessä sisätutkimuksessa todennut tilanteen täysin epäkypsäksi ja ennustanut raskauden kestävän jälleen yli 42. viikon. Synnytys kesti ensimmäisestä supistuksen tapaisesta yhteensä alle 2,5 tuntia ja oli hilkulla, ettemme olisi ehtineet sairaalaan ollenkaan. Onneksi ehdittiin, ja vauva syntyi kätilön käsiin eikä kehäkakkosen varteen.

Mies piti Tredjen synnyttyä viikon isyysvapaata, jonka jälkeen ”normiarkemme” jo käynnistyi. Ensimmäiset neljä viikkoani vauvan kanssa kuluivat 24/7 imetyksen merkeissä. Nyt tytöllä on ikää kuusi viikkoa ja päiviimme mahtuu jo hiukan muutakin kuin imetystä: pieniä seurusteluhetkiä ja välillä torkuttelua pidempiä päiväunia. Myöskään kotoa poistuminen ei ole niin kuumottavaa kuin aluksi: vaunuilla liikkuminen onnistuu jo hyvin ja isompien lasten nouto päiväkodista on ollut iltapäivärutiinimme useimpina päivinä.

Mutta nyt on koko perheellä loma! Aikataulutonta elämää elokuulle asti. Voipi olla, että koko ruokakunta henkäisee helpotuksesta, kun päiväkotielämä ja Miehen työt jälleen jatkuvat elokuussa. Sitä ennen: kesä jee!

- Suzie Q

Kuvan otti Anna Dammert.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!