lauantai 5. elokuuta 2017

Auto raikaa, kun vauva reissaa

Beach babe.
Vauvan kanssa autoilu ei ole kesän aikana ollut ihan herkkua - Tredje on ollut autossa itkemättä keskimäärin 5-15 minuutin ajan, jonka jälkeen muu kuin rinnalle pääsy ei oikein ole kelvannut viihteeksi tai lohduksi. Se kesäkuinen Naantalin reissu, jolla vauva nukkui koko ajan, on todellakin muisto vain.

Täällä Saarenmaalla majapaikkanamme toimii vuokraamamme maalaistalo pikkuisessa Paju-Kurdlan kylässä Laimjalassa. "Lomakodista" käsin olemme tehneet pieniä päiväretkiä Muhun saarelle ja Orissaaren ja Kuressaaren kaupunkeihin. Autoilua on retkipäivinä kertynyt tunnista puoleentoista - ei mahdottomasti, mutta sekin on liikaa jos takapenkillä touhu menee itkemiseksi.

Autoajelut ovat sujuneet paremmin, kun vaihdoin Hepun kanssa paikkaa autossa. Nyt Heppu turvaistuimineen istuu etupenkillä apukuskina ja minä takapenkillä Tytyn ja Tredjen kanssa. Tämä on ollut lasten mielestä huippuratkaisu: Heppu on "ylennyksestään" aivan liekeissä ja ihastelee päivittäin, kuinka hienoa on istua etupenkillä. Hän vaihtaa polleana cd-levyjä ja räpeltää navigaattoria. Tyty on ihastuksissaan siitä, että äiti istuu kaverina takapenkillä. Ja tuolileikin ykköstavoite, eli tyytyväisempi vauva automatkustajana, on myös toteutunut.

Autokikkailua lukuunottamatta Tredjen kanssa on suht kivutonta reissailla. Retkipäivinä maito maistuu armeliaasti kotipäiviä harvemmin ja uni tulee helposti kantorepussa. Pissavaipanvaihdot sujuvat kätevästi jopa vaunukopassa. Tredje on juuri sellainen "take away" -vauva, puolihuomaamattomasti mukana kulkeva perheen pikkukolmonen. Leppoisaa biitsiseuraa, harmiton linnavierailija ja unelias leikkipuistohengaaja.

Reissuvatsan käsite on Tredjen myötä saavuttanut uudet mittasuhteet. Kerran neljässä päivässä vauva töräyttää kertalaakilla puolen viikon niskakakat. Silloin on paras olla jossain muualla kuin lauttarannan räkäisen huoltoaseman ulko-wc:n minilavuaarin armoilla.

Jatkamme harjoituksia!

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!