perjantai 7. heinäkuuta 2017

Lasten kanssa mökillä


Täyteen pakattu automobiilimme huristaa jälleen kohti Mikkeliä. Perhemökkeilyä Miehen sukulaisten kanssa on takana nyt pari päivää ja kotimatkalla ollaan. Tässä ajomatkan ratoksi listasin asioita, jotka olivat meille tämän lyhyen mutta intensiivisen mökkireissumme aikana lasten kanssa hyödyllisimpiä:

1. Crocsit. Lapset saavat ne itse sekunnissa jalkaan ja pois jalasta, jolloin mökillä jatkuva sisään-ulos-vessaan-pihalle-terassille-saunaan-liikenne on sujuvaa ja muksut omatoimisia.

2. Välipalat. Mökillä ei etenkään toisten vieraina tai isommalla seurueella pystytä noudattamaan tuttuja ruoka-aikoja. Meillä hittejä banaanit, einesporkkanaletut (kylminä), myslipatukat, välipalakeksit ja pillimehut.

3. Wipesit, siis puhdistusliinat. Monta pakettia. Toimivat kaikkeen. Jätskin lähmäämiin sormiin, nenien niistämiseen, tarvittaessa wc-paperina, pöydän pyyhkimiseen ruokailun jäljiltä. Hyviä jopa alkuperäiseen tarkoitukseensa eli vauvan pepun putsaamiseen reissuolosuhteissa.

4. Huussiin kannattaa käydä rauhassa tutustumassa ennen kuin on kova hätä. Toimi. Myös vieras-pönttö-kompleksinen Heppu suoriutui huussihommista hienosti.

5. Lämpimiä ulkovaatteita mukaan. Vaikka olisi heinäkuu. Voi näköjään ihan hyvin olla +9 astetta, joka ulkona puuhaillessa ja etenkin järvelle mentäessä tuntuu vielä kylmemmältä. Kunniamaininnan saavat myös lasten kumisaappaat ja pipot! Näitä jäimme kaipaamaan: sormikkaat, ulkohousut Hepulle ja Tytylle (kahdet college-pökät päällekkäin paikkasivat tilannetta) ja villasukat. Kaikille. Lainasukkia onneksi löytyi.

6. Tutut pienet asiat. Lapset pakkasivat itse mukaan yhdet unilelut. Oli aika onnellisia kasvoja, kun ensimmäisenä iltana kaivoin yllärinä kassista esiin vielä pari-kolme muuta pientä lempparipehmoeläintä kummallekin <3

7. Yllärit tylsyyteen: esimerkiksi saippuakuplat ja spinnerit. Ovat avaamattomina kassin pohjalla, koska tällä reissulla ei lapsilla ollut tylsää serkkuseurassa hetkeäkään!

8. Bonus: Lasten kylpytakit saunareissuille. Heppu oppi puskapissan seisaaltaan, koska pelkkä kylpytakki päällä oli niin hyvä harjoitella :)

Näillä mentiin ja hyvin toimi! Nyt suihkunraikkaina Mikkelissä, kohta torille ja syömään.

End of report. Missä te muut kesäreissailette?

- Suzie Q







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!