torstai 20. heinäkuuta 2017

Aikuisten loma

Toisten tekemää ruokaa.
Järjestämme Miehen kanssa tasaisin väliajoin pieniä irtiottoja arjesta. Breikki voi olla yksinkertaisimmillaan mitä vain ravintolakäynnistä leffailtaan kotona.

Käytännössä irtiotto tarkoittaa tällä hetkellä sitä, että isommat lapset menevät mummolaan pariksi päiväksi yökyläilemään, jolloin meillä on aikaa hengähtää ja keskittyä omiin juttuihimme, Tredjeen ja kodinhoitoon sekä toisiimmekin. "Aikuisten loma" tarkoittaa aikaa vain yhden lapsen kanssa - ja se jos mikä tuntuu tätä nykyä lomalta! Eihän Tredje edes liiku vielä.

Olimme suunnitelleet niin Dublinin reissua kuin yötä Porvoossa. Budapest vaihtui lennosta kotimaan kylpylöiksi. Lopulta varaukset jäivät tekemättä ja ehdotin, että oltaisiin vain kotona. Toiveeni oli, että haluaisin nukkua, blogata, tilata ruuat Foodorasta ja jättää pyykit pesemättä. Mies suostui heti.

Pesin kyllä pyykkiä, mutta siihenkin on paremmin aikaa ja rauhaa, kun talo ei ole täynnä jokapäiväistä hulinaa. Tällainen seitsemän viikon yhteinen perheloma tarkoittaa niin tiivistä yhdessäoloa lasten kanssa, että pyykinpesukin on omaa laatuaikaa, kun sen saa tehdä rauhassa.

Lasten yökyläilyssä mummolassa on parasta se, että tiedämme heidän nauttivan olostaan täysillä, samalla kun itse teemme samoin. Mummola-ajan jälkeen kotileikit maistuvat lapsille taas hyvin, vanhempien kainalo kelpaa kummallekin ja uni tulee illalla nopeammin kuin muutoin.

Auton oven läimäys kuuluu jo kodin etuoven läpi. Hyvästi rauha. Nyt ne tulee kotiin. Ja oikeastaan kaipasinkin niitä jo ihan hirveästi. 💛

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!