maanantai 24. heinäkuuta 2017

Kodinhengetär pistää parastaan

Peruspyykkisavottaa. Saa viikata!
Neljän viikon tiivis perhelomailu alkaa tuntua, sillä olen viimeiset pari päivää huomannut intoilevani kaikkea rutiineihin, järjestykseen ja yleiseen elämän selkeyttämiseen liittyvää. Konmari-henkinen tavaroiden karsiminen houkuttaa, järjestelen lasten leluja frozeneista muumeihin ja ryhmähaut erikseen - ja huomaan haaveilevani päiväkodin aukeamisesta sen tuomien aikataulujen ja rutiinien vuoksi.

Olen diagnosoinut tämän etuajassa puhjenneeksi ”elokuu-ilmiöksi”. Nuorempana samaiseen ilmiöön liittyi koulurepun hankintaa, lukujärjestyksen tekoa ja harrastuksiin ilmoittautumista. Kynien teroitusta ja penaalin järjestelyä. Nyt elokuu-ilmiö näyttäytyy mm. erilaisten kekojen kokoamisena: kavereille annettavat, kierrätyskeskukseen menevät, kirppikselle lähtevät, Facebook-ryhmissä myytävät. Ilmiö näkyy myös keittiön kaappien raivaushimona, lasten lelujen läpikäyntinä ja jopa jääkaapin järjestelynä.

Tredjeä odottaessani minkäänlaista pesänrakennusviettiä ei synnytyksen lähestyessäkään todellakaan tullut. Kaapit pursuilivat tavaraa, mutta kotiaiheinen to-do-listani säilyi koskemattomana loppuun asti. Vauvakamat ovat ilmestyneet kaiken olemassa olevan päälle, eikä erityisiä järjestelyjä olla kolmen lapsen hyörinässä nyt kesällä jaksettu tehdä. Nyt tuntuu, että on (vihdoin) aika päivittää kotipesämme vastaamaan järjestykseltään tämän hetkistä elämäntilannetta. 

Pahimmassa tohkeilussani liityin pariin hurmokselliseen motivoivaan Facebook-ryhmäänkin. "Konmari Suomi" ja "FlyLady funclub Suomi" tarjoavat kanssajärjestäjien vertaistukea, kun yön pimeinä tunteina pää höyryää pystyynviikkaussuunnitelmia. Aloin jo miettiä, olenko sekoamassa, kun katselen kuvia tuntemattomien ihmisten kaapinhyllyistä, mutta sitten hoksasin - tämähän on nykypäivän marttailua! 

Olisin varmasti muuten katastrofaalista suht käypää martta-ainesta, mutta minun tapauksessani tämä järjestäytymishurmos on aina valitettavan tilapäistä. Täytyy siis ottaa aina näistä koti-(ja-koko-elämä)-kuntoon-manioista kaikki hyöty nopeasti irti. Intoni on tähän mennessä rajoittunut asioiden listaamiseen, ja raivaussuunnitelmien tekemiseen. Minkäänlaista näkyvää jälkeä touhotuksestani ei ole vielä tullut. Jännä juttu, ettei kännykkä kädessä tunnu tulevan samanlaista jälkeä kuin rätin tai mopin kanssa.

Miltäs teidän kodit näyttää? Onko "elokuu-ilmiöstä" etiäisiä havaittavissa? 😊

- Suzie Q

(Parhaiten kodin siisteyttä olisi tänään auttanut se, etten olisi unohtanut heinäkuista siivoojan käyntiä kotonamme ja joutunut käännyttämään häntä ovelta pois, koska räjähtäneeseen aamukaaokseemme ei yksinkertaisesti voinut ottaa ylimääräistä henkilöä tekemään työtään. Anteeksi Merle! Huomenna uusi yritys.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!