maanantai 4. syyskuuta 2017

Eat your veggies

Katso internet! Meidän jääkaapin sisältöä!

Ostan yleensä runsaasti erilaisia vihanneksia, juureksia ja hedelmiä. Niistä kaikki, jotka laitetaan jääkaapin alimpaan vihanneslokeroon, unohtuvat ja homehtuvat niille sijoilleen. Erityismaininta parsakaaleille, joita ei koskaan syödä vihreinä ja tuoreina. Tsempparipiste avocadoille, joista maksetaan maltaita ja ne syödään puolimätinä. Ja voittajamerkki myöskin kesäkurpitsoille, jotka käytetään vasta niiden muututtua puiseviksi ja päistä mätäneviksi. 

Liian usein kasvikset siis unohtuvat jääkaappimme uumeniin, ja lautaselle päätyy pelkkiä iänikuisia kurkkutikkuja. Väitän, että meillä koko perhe kyllä söisi hedelmiä ja vihanneksia hyvällä halulla, jos niitä olisi jatkuvasti helposti ja kätevästi saatavilla. Näin eräällä Instagram-tilillä niin inspiroivan kuvan tuoreita kasviksia pursuilevasta jääkaapista, että hurahdin päätin tavoitella samaa. 

Ostin noita läpinäkyviä rasioita Ikeasta, jotta kasvikset näyttää kivoilta yhdellä silmäyksellä näkee, mitä missäkin purkissa on. Sisällytin seuraaviin ruokaostoksiin kilokaupalla vihreää, ja varasin aikaa koko satsin pilkkomiselle samantien, kun olin purkanut ostokset. Hikinen urakka, etenkin kun homma keskeytyy jatkuvasti vauvan hoito- ja viihdytysoperaatioiden takia. Mutta ta-daa: kun jääkaappi on himomarttailun päätteeksi täynnä kasviksia ja hedelmiä koko viikoksi, on voittajaolo aivan taattu. 

Olikos se seitsemän viikkoa, jonka verran uutta asiaa täytyy tehdä, ennen kuin siitä muodostuu rutiini? No, meidän ruokakunta kokeilee tätä nyt jo neljättä viikkoa ja hyvin on toiminut. Kolme viikkoa enää ja sitten ne porkkanat, kurkut, kukkakaalit, paprikat, parsakaalit, kiivit ja nektariinit varmaan peseytyvät, kuoriutuvat ja pilkkoutuvat itsestään purkkeihinsa.

Minä diggaan! Tyty ei edelleenkään syö kuin kurkkua. 

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!