sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Joulu tuli, joulu meni


Se on ohi! Siis joulu. Haastattelin lapsia lyhyesti joulutunnelmista. Kivoimmat lahjat olivat kuulemma paloauto ja Elsan jäälinna, molemmat siis Legoja. Paras ruoka oli lohi ja riisipuuro. Kivoin joululaulu oli Joulupuu on rakennettu ja Olen pukin poroista nuorin. Ylipäänsä parasta oli se, että joulupukki tuli ja tylsintä se, että "se kesti liian kauan se jouluaatto".

Hartaasti odotettu joululoma osoittautui luonnollisesti tälläkin kertaa suureksi huijaukseksi. Mies on kaikki välipäivät töissä, joten itse "lomailen" lasten kanssa kotona. Työleiri. Onneksi on mummola ja HopLop. Tiskivuoren ja lasten kinastelun määrä kasvavat käänteisessä korrelaatiossa. Helpottavasti kaiken ylisuorittajaäidin laatuaika-action-paineen keskellä Heppu on nyt monena päivänä todennut onnesta huokaisten, että "äiti on niin ihanaa olla kotona ja leikkiä koko päivä".

Ehkä ensimmäistä kertaa ikinä, ovat lasten omat ja yhteiset leikit alkaneet oikein todenteolla sujua. Tyty on aiemminkin rakastanut barbejaan ja ponejaan, mutta nyt hän kipittää yläkertaan itsekseen leikkimään jopa tuntikausiksi. Heppukin on löytänyt pikkulegopaloauton ja muiden pienten väkerrysten myötä uuden vaihteen "piperrysleikkeihin", jotka eivät kaikki vaadi koko kodin räjäyttämistä tai non-stop-konsertointia rumpusetin ja muiden soitinten parissa. Kiitän!

Joulu todellakin päättyy tapaninpäivään - tai ihan viimeistään eiliseen, koska tänään katse ja fiilis on vuodenvaihteen juhlinnassa. Pirskahtelevaa uutta vuotta kaikille!

- Suzie Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!