keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Leivotko mokkapalat vai menetkö muskariin?Ystäväni ei pysty menemään vauvan kanssa perhekerhoon, koska se tuntuu hänestä teennäiseltä. Toinen perheellinen ystäväni vihaa muskareita, ja yksi tuttu äiti ei ole istunut hetkeäkään kahden poikansa kanssa hiekkalaatikon laidalla. Tunnen isän, joka ei halua ostaa käytettyjä lastentarvikkeita keltään kasvotusten, koska "silloin joutuu todennäköisesti näkemään millainen räkärepe sitä sählymailaa on viimeksi käyttänyt". 😀 Onneksi ei ole pakko, jos ei halua.

Kaikille epämukavuusalueilleen ei tarvitse lasten vuoksi loikata. En tarkoita pakollisia oksutaudin jälkien siivoamisia tai uhmaraivareiden sietämistä vaan asioita, joita lapsiin liittyen tulee vastaan, mutta jotka vaipanvaihdosta tai kynsienleikkuusta poiketen voi jättää väliin, koska se on ihan ok. Stop the press! Vauvaa ei ole pakko viedä värikylpyyn tai vauvauintiin. Siinä missä esimerkiksi omia tunnemyrskyjä on vanhempana pakko oppia hallitsemaan, ei perhekerhossa mammojen kanssa bondaaminen ole välttämätöntä.

Moni on mutsiskenessä kiitollinen meistä, joiden mukavuusalueilta löytyy erilaiset vanhempaintoimikunnat ja niissä höyryäminen. En yksinkertaisesti voi pidätellä itseäni silloin, kun pistetään pystyyn päiväkodin vappuriehaa tai asukaspuiston syyslystejä. Olen messissä! Ymmärrän hyvin, että moni ei ole - tässähän liikutaan jo aika hard core alueella. Mokkapalanleipojaa minusta ei noihin lysteihin kyllä saa, kun pullantuoksua ei muutenkaan oikein löydy, vaikka pulla sinänsä on vahvasti mukavuusaluettani.

Itse jättäisin mieluusti kaikenlaiset hahmofiguureilla tapahtuvat leikit lasten kanssa väliin. En yksinkertaisesti osaa tönöttää niillä pikku-ukkeleilla ja keksiä vuorosanoja yrittäen samalla epätoivoisesti seurata 3,5-vuotiaan logiikkaa pahimpia konflikteja vältellen. Mielikuvitus- tai roolileikit minultakin sujuvat - olen mielelläni "lääkärin potilaana" tai konserttiyleisönä. Vielä mieluummin organisoin askarteluhetken tai vaikkapa muovailen lasten kanssa. Mutta että "leikitään äiti pliiiis Frozeneilla yhdessä". Niiiiiin.

Skippaisin mieluusti myös esimerkiksi HopLop-reissut. Meteli ja kaaos ei haittaa, vaan se, että näen joka puolella vain potentiaalisia surmanloukkuja ja onnettomuuksia. Sokkeloihin hädissään jumiin jääviä lapsia ja pomppulinnoissa vääntyviä jalkoja. Bonuksena noromeri pöpöjä kihisevine palloineen! Olenkin kiitollinen ihmisistä, jotka vievät lapseni puolestani tuonne kuolemanlaaksoon puuhaparatiisiin.

Kukin tyylillään. Ja kardemummakierteitä saa kaupastakin.

- Suzie Q


Kuva: Pixabay.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, kerro!